Vill äta....
Foto: Henrik Frithiof
Vietnamesisk soppa med dumpling
Ingredienser
Dumplings:
6 dl | vetemjöl |
---|---|
1 dl | kallt vatten |
1 st | stängel citrongräs |
400 g | fläskfärs |
1 msk | fisksås |
1 msk | ljus sojasås |
0,5-1 tsk | grovmalen svartpeppar |
Soppan:
2 st | knubbiga vitlöksklyftor |
---|---|
0,5-1 st | röd spansk peppar |
färsk ingefära, Fyra centimeter | |
6 st | salladslökar |
3 st | stänglar citrongräs |
1,5 l | vatten |
2 st | hönsbuljongtärningar |
1 msk | fisksås |
1 msk | ljus soja |
2-3 st | morötter |
400 g | risnudlar |
grovmalen svartpeppar Vietnam växer rikligt med svartpeppar vilket påverkat matlagningen. |
2. Finhacka vitlöksklyftor och den spanska pepparn. Skala ingefäran med hjälp av en tesked och strimla den fint. Strimla likaså citrongräs och salladslök. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningar, vitlök, ingefära, citrongräs, spansk peppar och cirka hälften av salladslöken. Häll i fisksås och soja och låt koka upp.
3. Koka buljongen utan lock i cirka 3 minuter. Lägg därefter i dumplingarna och låt sjuda i 3–5 minuter eller tills de är genomkokta. Koka risnudlarna enligt anvisningar på paketet. Skala och strimla morötterna mycket fint och låt koka med i soppan den sista minuten.
4. Fördela risnudlarna i fyra skålar och toppa med nudelsoppan och dumplings. Strö över resten av salladslöken och grovmalen svartpeppar. Servera genast.
Källa: alltommat.se
Kommentarer
Trackback