Vill äta....

Vietnamesisk soppa med dumpling Receptbild - Allt om Mat
Foto: Henrik Frithiof

Vietnamesisk soppa med dumpling

Ingredienser

Dumplings:

6 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
1 st stängel citrongräs
400 g fläskfärs
1 msk fisksås
1 msk ljus sojasås
0,5-1 tsk grovmalen svartpeppar

Soppan:

2 st knubbiga vitlöksklyftor
0,5-1 st röd spansk peppar
färsk ingefära, Fyra centimeter
6 st salladslökar
3 st stänglar citrongräs
1,5 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
1 msk fisksås
1 msk ljus soja
2-3 st morötter
400 g risnudlar
grovmalen svartpeppar



Vietnam växer rikligt med svartpeppar vilket påverkat matlagningen.

1. Arbeta samman en deg av mjölet och vattnet. Finhacka citrongräset. Rör fläskfärs, sojasås, fisksås, citrongräs och svartpeppar till en fast smet. Nyp av cirka 1 matsked deg och arbeta ut till en rund, tunn platta med händerna. Lägg på cirka 1 matsked färs i mitten av plattan och nyp samman degen runt färsen. Rulla till en boll och fortsätt att göra dumplings av resten av färsen. Lägg dem på en tallrik eller skärbräda med en fuktig handduk över.
2. Finhacka vitlöksklyftor och den spanska pepparn. Skala ingefäran med hjälp av en tesked och strimla den fint. Strimla likaså citrongräs och salladslök. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningar, vitlök, ingefära, citrongräs, spansk peppar och cirka hälften av salladslöken. Häll i fisksås och soja och låt koka upp.
3. Koka buljongen utan lock i cirka 3 minuter. Lägg därefter i dumplingarna och låt sjuda i 3–5 minuter eller tills de är genomkokta. Koka risnudlarna enligt anvisningar på paketet. Skala och strimla morötterna mycket fint och låt koka med i soppan den sista minuten.
4. Fördela risnudlarna i fyra skålar och toppa med nudelsoppan och dumplings. Strö över resten av salladslöken och grovmalen svartpeppar. Servera genast.

Källa: alltommat.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0